Mainonta sanomalehdissä

Mainonta sanomalehdissä

Hyödyt

  • Alueellisesti erittäin tehokas media.
  • Päivälehdet antavat mainoksille ajankohtaisen luonteen.
  • Painetuista medioista joustavin.

Haasteet

  • Mainoksen lyhyt elinkaari.
  • Ei aina mahdollista käyttää värejä.

Sanomalehtiä ovat päivälehdet, kaupunkilehdet ja noutolehdet.

Sanomalehdet edustavat printtimediaa perinteisimmillään. Päivälehti aamiaispöydässä on edelleen tuttu näky monessa kodissa. Sanomalehden mainokset mielletään ajankohtaisiksi, koska ne ovat samassa mediassa uutisten kanssa. Mainosten elinkaari on kuitenkin lyhyt, koska lehdet vanhenevat päivässä ja päätyvät illalla kierrätysastiaan.

Tekstin ja kuvituksen on oltava tasapainossa sanomalehtimainoksessa. Hyvä mainos vangitsee huomion mutta myös informoi tehokkaasti. Lukijan huomio kiinnitetään mainoksen kuvituksella ja värivalinnoilla. Mainostekstissä voidaan kuvailla tuotteen tai palveluiden ominaisuuksia tarkemmin.

Alueellisesti tehokas mainosmedia

Ajankohtainen mainos

Päivälehdet ilmestyvät suurimmaksi osaksi päivittäin mutta vähintään neljä kertaa viikossa. Niiden sisältö muodostuu uutisista ja mielipidekirjoituksista sekä maksullisista ilmoituksista ja mainoksista. Päivälehtiä jaetaan tilattuna kotitalouksiin, ja niitä voi ostaa irtonumeroina.

Kaupunkilehdet ja noutolehdet ovat ajankohtaisia ilmaisjakelulehtiä. Kaupunkilehtiä jaetaan suoraan kotitalouksiin, ja noutolehtiä on saatavilla esimerkiksi jakelupisteistä kaupungilla tai mainostajayrityksen konttorista.

Sanomalehdissä käsitellään ajankohtaisia asioita alueellisesta näkökulmasta. Lukijat ovat suurimmaksi osaksi levikkialueen asukkaita.

Sanomalehti tekee mainoksesta ajankohtaisen

Sanomalehdet ovat mainostajille tärkeä alueellinen kohdistamismedia. Mainos saadaan tarvittaessa liikkeelle kohtalaisen nopeasti, ja kontakteja on paljon. Mainostilaa voi ostaa luokiteltuihin ilmoituksiin tai määräpaikoille lehden sivuilla. Päivälehden etusivu on tunnetusti kallis, mutta huomiopaikka vailla vertaa.

Sanomalehti on medioista uutispainotteisin. Se antaa myös mainoksille ajankohtaisen ja hetkessä kiinni olevan sävyn. Siksi sanomalehti soveltuu hyvin esimerkiksi hetkellisen alennusmyyntikampanjan mainostamiseen.

Yrityshaku — löydä yritykset ja palvelut Mediaoppaasta

Siirry yrityshakuun